2015. február 23., hétfő

Coffee


Kávé
Sokak szerint a kávé káros hatású lehet a magas koffein tartalma miatt. Ám ez nem így van! Ha mértékkel fogyasztjuk egészséges is lehet. Példák erre: 1. A rendszeres kávé fogyasztóknak 80%-al kevesebb az esélyük arra, hogy parkinzon kórosak legyenek.
2. Az epekő kialakulásának esélyét csökkenti.
3. 10 %-al csökken a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
4. A jó minőségű kávé tele van antioxidánsokkal. Ennek köszönhetően lassítja az öregedés folyamatát!
5. A kávéban található trigonelli anyag antibakteriális hatású. 
6. Jó hatással van az emésztésre.
7. Fájdalomcsillapító.

Fogyókúrához

Nagyban hozzájárul a sikeres fogyókúrához! Kevés kalóriát tartalmaz, bár az édesítésről jobb ha lemondunk, ha épp fogyókúrázunk. Így a leghatásosabb! Felgyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, ezzel segít megszabadulni a fölösleges kilóktól. Vízhajtó hatása miatt azonban nem szabad elfeledkeznünk a bőséges folyadékfogyasztásról! A koffeinnek kalória égető hatása van, ennek köszönhetően akár 75- 110 kcal veszteséget termel naponta!
Káva
Podľa mnohých káva je nezdravý nápoj lebo obsahuje kofeín. Ale to nie je tak! Keď ju pijeme s mierou, môže byt aj zdravá. Napríklad na: 1. Parkinsonovu chorobu.Ľudia ktorí pravidelne pijú kávu majú 80% nižšiu šancu na to, aby dostali túto chorobu.
2.Znižuje možnosťvzniku  obličkových kameňov.
3. Znižuje riziko vziku cukrovky o 10%  ! 
4. Kvalitná káva obsahuje veľa antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie. 
5. V káve sa nachádza antibakteriálna látka trigonellin . 
6. Káva má pozitívne účinky na trávenie.
7. Pôsobí na tíšenie bolesti. 

Na chudnutie

Obsahuje menej kalórií, ale mali by sme piť bez cukru a mlieka! A tak nám pomôže, aby sme mali úspešné chudnutie. Zrýchli nám metabolizmus a spálenie tukových buniek.  Má diuretické účinky, a práve preto by sme mali piť veľa vody. Spaľuje kalórie, jedna šálka kávy denne spôsobí stratu až 75-110 kalórií. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése