2015. október 16., péntek

Liebster award | Díjat kaptam!

Hatalmas örömmel tölt el, hogy most az első díjamról írhatok nektek, melyet két beauty bloggertől is megkaptam, Evelintől és Bugosgizitől!  Köszönöm lányok, hogy úgy gondoljátok, megérdemlem ezt a díjat! Evelin,  a Zoara kuckója blog szerkesztőjének bejegyzézét megtekinthetitek ITT, Bugosgiziét pedig, a Bugosgizi BB blog szerkesztőjeét pedig ITT! Klikk, klikk, ne maradj le ezekről sem! ;)


10 dolog rólam:
 • Szeretem a virágokat, muszáj, hogy legyen a szobámban, lakásban, házban. Ha nincs , veszek!
 • Türelmetlen típus vagyok! 
 • Nagyon nehezen kelek fel reggel, egyszerűen imádok aludni és nem bírok kimászni az ágyamból, főleg télen. Lehet hű maradok a nevemhez (Maczko) ! :D
 • Hiszek a sorsban!
 • Ha nagy leszek, nyitok egy állatmenhelyet, hogy kevesebb hontalan állat legyen a világban!
 • Szeretek zongorázni! Persze amikor zenesuliba kellett járni nem szerettem a kötelező darabokat, amit mindig kivétel nélkül meg kellett tanulni. Már akkor is inkább a szabadon választott romantikus/modern darabok vonzottak igazán. 
 • Imádom hallgatni a cicák dorombolását! 
 • Nincs annál jobb, mint egy nyári éjszakán a csillagokat bámulni hajnalig!
 • Nem megyek sehová smink nélkül! Legalább alapozónak és szempillaspirálnak lennie kell a pofimon. Egy kivétel van, nyáron a strand.
 • Tengeeeer... Mindig is egy házikóról álmodtam egy meseszép tengerparton, ahová elmenekülhetek olykor a rohanó világ elől!

Hogyan is működik ez az egész? Nos, pontokba összefoglalva:
 • írd meg, hogy kitől kaptad a díjat, linkeld be a posztodba a blogját
 • írj 10 olyan dolgot magadról, ami nem köztudott
 • válaszolj a jelölő személy által feltett kérdésekre
 • nevezd meg az új jelölteket és tegyél fel tíz kérdést nekik.
Íme Evelin kérdései és a válaszaim:
1. Inkább szeretnél egy kis barátságos kuckóban élni, vagy egy nagy, kényelmes és modern "palotára" vágysz? 
Kunyhó vagy palota? Érdekes, hogy ezt a kérdést pont egy beauty blogger teszi fel nekem, aki gondolom szintén sok kencével rendelkezik, ami egy kunyhóban nem biztos, hogy elférne :) DE!!! Bármikor a jövőbeli otthonomra gondoltam, mindig az otthonos hangulat, boldog család jutott eszembe, nem pedig a ház mérete. Szóval, majd ami jön!
2. Mit gondolsz a materialista világról? 
Valaki a kézzel foghatóban hisz, valaki a láthatatlanban. Sajnos olyan világban élünk, ahol egyre több a materialista ember, gyakran számukra az élet apró örömei nem jelent semmit, egy mosoly, ölelés,  egy kedves gesztus. Sajnos, ez van...
3. Ki a példaképed és miért?
Egyértelműen a szüleim! Mindig is csodáltam azt az erőt, amivel képesek összetartani a családunkat. A mai világban úgy érzem ez ritka és nem egy családból hiányzik. Ezért tartom magam szerencsésnek, hogy egy ilyen családban nőttem fel. 
4. Melyik az a sorozat, film, könyv szereplő, akinek a jelleme a leginkább hasonlít a tiédre és miért?
Amikor kislány voltam és segítenem kellett otthon játszás helyett, mindig Hamupipőkének éreztem magam. Később rájöttem, hogy ez csak mese és miután a herceg feleségül vesz, valószínűleg még több dolgom lesz. Úgyhogy éljenek a Hamupipőkék! :D
5. Mi az ami a legjobban felbosszant, ha körülnézel a világban? 
Igazából már semmi. Volt egy időszakom amikor nagyon magam alatt voltam, és egyik nap leültem Kassán egy padra a parkban. haragudtam a világra és mindenkire. Az emberek csak jöttek-mentek, valaki rám sem nézett, mintha ott sem lettem volna. Akkor jöttem rá, hogy mindenki egyedül van és mindenkinek meg van a maga baja/problémája. Csak önmagadra számíthatsz, mert a világ el van foglalva a saját problémájával. Szóval, szerintem fölösleges bosszankodni a világon, egyedül úgysem tudsz változtatni rajta. Ráadásul az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokra fordítsd az időd, amire fölösleges. 
6. Ha egy szóval kellene jellemezni az életed, akkor mi lenne az? 
Kaland.
7. Hova utaznál legszívesebben és miért?
Egyértelműen Bora Bora! Lehet a tenger meseszép színe miatt, hiszen az a kedvenc színem! 
Hát nem gyönyörű? :)
8. Mikor érezted magad a legboldogabbnak és legbüszkébbnek életedben? 
Legbüszkébb akkor vagyok, amikor a családomat boldognak látom. Minden egyes velük töltött perc büszkeséggel és boldogsággal tölt el.
9. Mit gondolsz, egy ember jellemfejlődésében mi a legbefolyásolóbb dolog? 
Az emberek, akik körülveszik az illetőt.
10. Hogyan ismerkedtél meg a pároddal? (Vagy ha nincsen, akkor egy fontos személlyel az életedben)
Jelenleg nincs párom, természetesen, ha lenne, fontos személy lenne az életemben. De ebben az esetben a családomon kívül van két különleges személy van az életemben akik igazán fontosak nekem, a két barátnőm. Mert tudom, hogy rájuk mindig számíthatok, még úgy is, hogy ritkán találkozunk a nagy távolság miatt. 
Velük egyetemista elsősként ismerkedtem meg, egy szobába kerülünk és elmondhatom, hogy az a korszak minden pénzt megér! :D

Nézzük Bugosgizi kérdéseit és válaszaimat:
1. Mi a kedvenc gyermekkori történeted?
Az öcsémmel szinte együtt nőttünk fel, sokat játszottunk együtt. De amit a legjobban szerettem, lehetett tél vagy nyár, nekünk mindig volt valami kis titkos rejtekhelyünk, ahová elbújtunk. Lehetett az az udvaron, vagy akár a házban, bunkernek mindig lennie kellett. Amikor új helyett találtunk a bunkernek, anyukámnak máris keresnie kellett bennünket, mert nem tudta hol vagyunk. Az volt a főhadiszállásunk! :D  
2. Szerinted hol fog tartani az életed tíz év múlva?
Nos, tíz év múlva remélem már boldog családanya leszek. Legalábbis akkor már azért illene! :D 
3. Mi álmaid munkája?
Ó, ez egy remek kérdés! Hmm, szerettem tanítani. Jó volt úgy munkába menni, hogy a sok gyerkőc annyira várt és szeretett. Sokszor azt is elfelejtettem, miért szomorkodtam mielőtt munkába indultam. 
4. Mi a kedvenc állatos történeted?
Azt hiszem a kedvenc történetem tavaly novemberben született meg, hiszen a két belga juhászunk úgy döntött, világgá megy. Az egyik, Alex még másnap hazajött, de az én butus kutyusom, Leo nem... Szinte minden nap jártam őt keresni, de sehol sem találtam. Mindig néztem a kaput, hátha ott vár. Egy hét után kezdtem lemondani róla, gondoltam a vadászok lehet véletlenül lelőtték, vagy más állat bántotta. Egyik este nyitva volt az ablakom és arra lettem figyelmes, hogy hirtelen minden otthon maradt kutyánk (három), elkezdett ugatni. Majd a távolból felcsendült egy ismerős hang, Leóé! Hazajött! Igaz csont soványan és piszkosan, de végre otthon volt! Sírtam örömömben! 
Leo
5. Mi indított el a blog írás útján?
A testvérem, az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy írjak blogot. Szerintem azóta már százszor megbánta! Főleg, ha nyaggatom, hogy fotózzon máááááár! :D
6. Milyen sportot űzöl?
Alapiskolás koromban társastáncra jártam, a tánc iránti szeretetem azóta is megmaradt, lehet újra elkezdek járni. :D De most már inkább csak azért sportolok, hogy formában tartsam magam.
7. Mi az a könyv ami a legmélyebben érintett érzelmileg? 
A történelem könyvek. Mindamellett, hogy vizsgáznom kellett belőle, ami érzelmileg elég mélyen érintett, mindig eszembe jutott, hogy a háborúk során mennyi embernek kellett  szenvednie... Főleg azért, mert tudtam nem egy fikciót olvasok.
8. Mi a számodra legnegatívabb emberi tulajdonság?
A kapzsiság és kétszínűség.
9. Vannak olyan cselekedetek amik ha kimaradnak hiányérzetet okoznak? Ha van mi az?
Bizony van! Ma azt hittem elalszok munkában, kimaradt a reggeli kávé! Igen, a koffeinhiány nálam nem nyerő.
10. Ha írnál egy könyvet mi lenne a témája és milyen címet adnál neki?
Biztos, hogy valamilyen krimi lenne, a címe pedig... "A vég kezdete"!
Az én választottaim:
Virág's Lab
VGRV blog
Nail Polish Maniac blog
Fashion and Beauty by Asu

Az én kérdéseim:
1. Mi az, amire a legjobban vágysz?
2. Ha választanod kellene, rúzs vagy szempillaspirál?
3. Számodra legfontosabb dolog az életben? 
4. Szereted a munkád/tanulmányaid? Vagy szeretnél változtatni?
5. Fekete vagy fehér?
6. Mi az ami a legjobban fel tud bosszantani?
7. Kedvenc virágod?
8. Szerinted előny vagy hátrány nagy városban élni?
9. Ha kifognál egy aranyhalat és lenne három kívánságod, mi lenne az?
10. Mi az, amit biztosan megváltoztatnál ezen a világon?


6 megjegyzés:

 1. Már nagyon vártam hogy megírd. Örömmel olvastam a válaszaidat. :) Sőt ez a bejegyzés tökéletesen megerősített abban hogy jól döntöttem. Csak így tovább! Ha nem követném a blogodat ezzel most biztos bevonzottál volna a rendszeres olvasóid közé. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán? Örülök, ha tetszettek a válaszok, nekem is tetszettek a szuper kérdések! :)
   Köszönöm, remélem más is így gondolja, mint Te! :)

   Törlés
 2. Maczko <3 :) Jó hogy megtudtam rólad ilyeneket is, hogy zongorázol...Az nagyon klassz! És mit tanítottál?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Napköziben voltam a gyerkőcökkel, így a házi feladat megírása mellett jutott időnk a szórakozásra és játékra is. :)

   Törlés