2014. december 29., hétfő

Szilveszteri édesség- Silvestrovké maškrty


Szilveszterre többek között ezzel az édességgel is készülök. Könnyű elkészíteni, nem kell hozzá sok hozzávaló és nagyon finom. :)Pripravujem sa na silvestra sladkosťami. Ľahko sa dájú  pripraviť, potrebujeme niekoľko surovín .

Hozzávalók:/Suroviny:

Fehér csokoládé és keserű csokoládé/Biela čokoláda a horká čokoláda. Vaj, dió és aszalt gyümölcs. Én most aszalt sárgabarackot használtam./ Maslo, orechy a sušené ovocie. Ja som používala sušenú marhule.A diót és aszalt gyümölcsöt felaprítjuk. Ezt rakjuk később a fehér csokiba, természetesen vajat is  adunk hozzá./ Orechy a sušené ovocie nakrájame na malé kúsky. Pridávame ich do bielej čokolády. Előbb a fehér csokis keveréket tesszük a papírkákra. Ha ez meg van felolvasszuk a keserű csokit a vajjal és a megdermedt fehér csokis keverékre kanalazzuk./Najprv uložíme hmotu z bielej čokolády do košíčkov, potom roztopíme horkú čokoládu s maslom. Lyžicou prilievame na bielu hmotu.


Ha ez is kész díszítésként rakunk rá színes cukorkát./keď máme košíčky hotové, ozdobíme ich cukríkmi.Jó étvágyat!/Dobrú chuť!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése